Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

CONTEST NOVEL BUKAN BISIKAN KALI KE-2

♥ ♥ ♥ CONTEST NOVEL BUKAN BISIKAN KALI KE-2 ♥ ♥ ♥
(https://www.facebook.com/events/521704781207406/)

Jom join Contest REVIEW Novel Bukan Bisikan. Syaratnya mudah saja


1. Join grouphttps://www.facebook.com/groups/novelbukanbisikan/ 2. Review Novel Bukan Bisikan
contest ini akan berakhir pada 28/02/2013 *bagi sesiapa yang tidak pasti bagaimana me review sesebuah novel, bolehlah rujuk di group review novel, https://www.facebook.com/groups/294512680575170/
**Review mestilah di pos di group Novel Bukan Bisikan

ANTARA SEDUTAN NOVEL BUKAN BISIKAN-SHARINA ELISA

SEDUTAN Novel Bukan Bisikan-SHARINA ELISA
TERBITAN FEBRUARI 2013

TEMPAHAN TELAH DIBUKA SEKARANG!!! 
Untuk 300 pelanggan terawal yang membuat tempahan, anda layak menerima novel eksklusif ditandatangani penulis! Setiap order perlulah lengkap dengan bukti pembayaran sekali ya.

BUKAN BISIKAN - SHARINA ELISA
No. ISBN:- 978-967-5067-73-0
Jumlah muka surat:- 376
Harga Runcit:- S/M: RM18, S/S: RM21
Harga Ahli:- S/M: RM14, S/S: RM17

Sepanjang perjalanan, Ikram Hafiz tersengih. Menampakkan barisan giginya yang memutih.
Ee .. mengada-ngada la pulak! Cabut gigi tu kang. Tahulah gigi tu putih cam beruang kutub dalam iklan ubat gigi Fresh & White. Tak yah nak menunjuk-nunjuk.
“See?” soal Ikram Hafiz tiba-tiba. Mia Adyla yang sedang leka menyuap makanan ke dalam mulut kecil si kembar menjungkit kening. Tidak mengerti apa-apa.
“See what?” soalnya kembali. Ringkas.
“Yelah, Your daddy dengan mudah je bagi I bawak keluar anak tunggal dia ni, hah,”

“IC mana?”
Tuan Fairus menyoal serius.
Tercengang Ikram Hafiz.
“Uncl…

DIALOG-DIALOG DALAM NOVEL BUKAN BISIKAN-SHARINA ELISA

Antara dialog-dialog dalam NOVEL BUKAN BISIKAN-SHARINA ELISA
terbitan FEBRUARI 2013





*
“Awak, awak nak bawak saya ke mana ni, saya tak pakai tudung!”
“Tak payah pakai tudung! Perempuan tak de maruah macam kau ni, tak payah pakai tudung!!”
 “Woi, jantan sial! Ni bini aku!! Bini aku kau tahu? So, jangan nak menggatal dengan bini aku. Pergi balik kau sekarang!!”
“ Awak !! Lepaskan saya !!”

*
“Mia, kalau awak nak nangis, nangislah,”
“Apa yang akan berubah kalau saya menangis? Membazir air mata saja,”
“Tapi sekurang-kurangnya awak akan lega,”
“Buat sementara?”

*
“Saya nak balik!”
“Apa? Awak dah gila ke apa? Nak balik ke rumah macam tu?”
“Saya nak balik! Muktamad!”
“Awak, saya nak balik. Saya kena selesaikan semua ni,”
“Awak nak selesaikan apa? Semuanya takkan selesai! Dia pukul awak macam awak ni apa, awak still lagi nak setia dengan dia?”
“Siapa cakap?”
“Saya nak balik. Saya nak tuntut cerai,”

*
“Kau nak apa, hah??”
“Kalau awak tak nak saya berada disisi awak lagi, pegang status isteri aw…

Contest Novel Bukan Bisikan

Ada yang nak Novel Bukan Bisikan percuma tak? Hanya dua pemenang yang paling tepat sahaja ya ^_^



1. Join group https://www.facebook.com/groups/novelbukanbisikan/
2. Novel Bukan Bisikan merupakan kesinambungan Novel Tenggelamnya Warna Pelangi. Agaknya, apakah kesinambungan yang dimaksudkan?
3. Penuhi slogan berikut: -
Saya mahu memiliki Novel Bukan Bisikan kerana ........ (tidak melebihi 20 patah perkataan)





Kalau ada sesiapa yang nak order NOVEL BUKAN BISIKAN bolehlah emailkan kepada saya
1. nama penuh
2. alamat rumah
3. nombor telefon

BUKAN BISIKAN - NOVEL KN BULAN FEBUARI 2013! ♥

Kalau ada sesiapa yang nak order NOVEL BUKAN BISIKAN bolehlah emailkan kepada saya
1. nama penuh
2. alamat rumah
3. nombor telefon


bayaran boleh dibuat melalui akaun maybank 113015020876 atas nama Abd Wahab bin Abd Razak
Emailkan slip bukti pembayaran ke sharina.elisa@gmail.com

BUKAN BISIKAN - SHARINA ELISA
No. ISBN:- 978-967-5067-73-0
Jumlah muka surat:- 376
Harga Runcit:- S/M: RM18, S/S: RM21
Harga Ahli:- S/M: RM14, S/S: RM17

Sinopsis:-

Wujudkah cinta itu sebenarnya? Atau cinta itu hanyalah fantasi dan imaginasi semata? Cinta buat dirinya merana tapi benarkah cinta itu hanya dusta? Benarkah cinta itu landasan bahagia andainya selimut cinta yang mengulit lena menjadi kelam bila diri dinodai kejam? Cinta dan sayang bertukar dendam? Kerana tiada lagi aset berharga, dirinya dipakai buang!

Mia Adyla terpenjara dalam ikatan sebuah perkahwinan yang bertunjangkan amarah mula lemas dan
hampir kalah.

“Lantak kaulah! Aku tak nak peduli pasal kau lagi. Kau nak mampus ke nak hidup ke, tu kau punya pasal! Biar …

Bukan Bisikan 22, 23 & 24

Untuk pengetahuan semua, novel ini bakal diterbitkan pada Februari nanti dan merupakan sambungan kepada Novel Tenggelamnya Warna Pelangi



*22*
Tercengang Tuan Fairus dan Puan Nadia melihat gelagat anak tunggal mereka. Sudahlah pulang awal ke rumah. Mata merah dan membengkak. Pulang sahaja ke rumah, terus mendaki anak-anak tangga. Laju. Langsung tak menoleh ke kiri dan ke kanan. Intan Safira dan Intan Dania yang melihat kehairanan. Didongak kepala mereka. Memandang ke arah atuk dan nenek mereka.  “Kenapa mata mama merah, atuk?” Intan Safira menyoal. “Mama nangis ke, nenek?” Intan Dania pula menyoal. Tuan Fairus dan Puan Nadia saling memandang. “Tak adalah. Mata mama masuk habuk masa drive tadi tu kut,” “Masuk habuk? Macammana nak masuk habuk, nek? Kan mama selalu tutup cermin tingkap kereta mama tu. Habuk nak masuk dari mana lagi?” soal bibir cilik itu pantas. “Aa .. mama tak suka buka tingkap. Mama kata, nanti tudung mama senget angin tiup,” si adik menambah. Tuan Fairus cuit lengan isterinya.  “P…